IT-tjänster och support

Här är finner du en del tjänster vi erbjuder

TJÄNSTER

Vad Vi Kan Hjälpa Dig Med

Felsökning

Laptop Reparation / Desktop Reparation

Dataåterställning och säkerhetskopiering

Nätverksproblem

hårddisken kraschar

Virus och Spyware borttagning

Hemsida. Vi kan bygga er hemsida

Cybersäkerhet

Vi kan bygga er hemsida

Dataåterställning och säkerhetskopiering

Vi kan hämta och lämna din dator

Vi tar hand om er data miljö

så att du kan fokusera på ditt företag

Om ni får ett problem så finns ett telefon samtal bort, du ringer och vi kopplar upp oss mot din dator och du kan visa oss vad problemet är. Vi löser cirka 95% av problemen via telefon.

Kontakta oss

Vi har de IT-tjänster och system du kan lita på

Vi kan ta fram de tjänster som ni behöver, vi är här för att hjälpa dig. Vi tittar på vad ni har för kostnader i för era nuvarande tjänster och system, ser om vi kan göra ett bättre pris. Om vi inte kan det så rekommenderar vi att ni har kvar de tjänsterna eller om det är ett inarbetat system  ni kör. Det kan det kosta mer att bytta till ett nytt system även om den är mycket billigare för det är en lärotid att byta system. Men om ni har haft i tankarna att bytta system för ni inte tycker om det ni kör eller de inte har det ni behöver. Då kan det vara värt att byta.

Felsökning

Har du en trasig dator, vi kan titta på den och se om det är värt att laga. De fasta priserna gäller om ni lämnar datorn hos oss och hämtar den när den är lagad.

Felsökning

Vi söker genom datorns hårdvara samt mjukvara och försöker lokalisera vad felet är.

Kostnaden för felsökning är 250 kr 

 

Ominstallation

Har du en äldre dator som är långsam eller får felmeddelanden när du startar den. Då kan det vara värt att installera om den. Många datorer får nytt liv när man installerar om dem. Vill du göra datorn mycket snabbare, passa då på att bytta ut disken till en ssd. Alla program måste ha licenser.

Microsoft Windows

Vi installerar om Windows 7, 8 och 10. Vi läger på alla nya patchar, installerar även program ni lämnar in samtidigt med datorn. 

priset för ominstallation är 1000 kr

Mac OS

Vi instalerar alla Mac os X. Är det nyare Mac behövs inga media, vissa äldre Macar behövs det media. Ring oss eller skicka ett mail och beräta vilken model ni har så kan vi se om media behövs. Vi installerar program ni lämnar in mediat när ni lämnar in datorn.

Priset för ominstallation är 1000 kr

Andra operativ

Vi installerar andra operativ, ni förser oss med media och licenser så installerar vi.

Priset för ominstallation är 1000 kr 

 

Laptop reparation / Desktop reparation

Vi hjälper dig säkra ditt företags nätverk, och anslutningar ni har externt. Internet leverantör och vad för router de har levererat. För de flesta räcker säkerheten de levererar med routern, men hanterar du känslig information bör du bytta till en riktigt bra router med en riktig brandväg.

Enhetsreparation

Om du vet vad som behövs göra, byta moderkort, ljudkort, minne eller grafikkort. 

Kostnaden för byte av hårdvara är 1000 kr 

Byte av hårdvara och installation av operativ.

Vi kan installerar om datorn i kombination med hårdvara byte När datorn är några år gammal kan den kännas seg då kan en ominstallation ge datorn nytt liv.

Viktigt ni måste ha licensen för operativet, om ni inte har en så kan ni köpa den från oss eller köpa den själva.

Kostnad för ominstallation är 1500 kr 

Datahantering, säkerhetskopiering och återställning

Har du en trasig dator eller vi ska installera om din datorn. Då måste vi flytta data till ett media. när ni kommer med dator, då måste ni  lämnar ni in in en USB minne eller en portabel disk där vi kan spara ner data.  

Datahantering

Hur hanterar vi datat, du tar med dig ett USB minne eller en portabel disk där vi kan läga datat. Om du inte har något media kan ni köpa det av oss. Vi läger aldrig ner data på våra egna maskiner eller tittar på datat. Enda faller vi tittar på datat är om ni säger till oss att öpna en fil för ni behöver informationen

Säkerhetskopiering

Vi kan erbjuda backup tjänsterna nedan  Det varierar  i  pris beror på hur mycket data du vill backa upp. Kontakta oss berätta vad ni behöver ha hjälp med att backup.

Alla plugin-moduler som vi har:

 • System State
 • Files & Folders
 • Network folders
 • Exchange
 • Hyper-V
 • VMware
 • MS Sharepoint
 • MS SQL
 • Oracle SQL
 • MySQL m.m.

Nu finns även:

 • Bare Metal Restore (ISO-fil för boot CD eller EXE för bootbar USB sticka)
 • Recovery Console – Ha kontinuerlig restore till annan plats. Vi kan lagra hela eran disk hos oss i en virtuell disk färdig att mounta i HyperV / WMvare / Virtualbox.
 • Virtual Drive – Accessa backupdatat via en uppmappad enhet. Perfekt för att läsa ut data ur stora VXD-filer eller stora Exchange information stores utan att ladda ner hela filen.
 • Seeding mode – För kunder med långsam uplink kan du köra första backupen till en USB disk som laddar upp från ett annat ställe med snabbare länk.
 • Seeding via LocalSpeedVault – Kör första backupen mot LocalSpeedVault (NAS / SAN / Share) så snabbt datorn kan processa och låt sedan backupmotorn synkronicera till molnet så snabbt länken hinner med.

Priser kommer koma snart

Återställning

Om du har en backup tjänst och behöver hjälp att återställa kan vi hjälpa dig att lägga tillbaka den.

Har vi räddar data läger vi tillbaka det på valfritt media ni har lämnar in.

Nätverk problem & Anslutningar

Vi hjälper dig säkra ditt nätverk, och anslutningar ni har externt. Internet leverantör och vad för router de har levererat. För de flesta räcker säkerheten de levererar med routern, men hanterar du känslig information bör du bytta till en riktigt bra router med en riktig brandväg.

Netverk

I dag kör alla routrar med wifi. Trådlös anslutning till nätet, det är ett måste för det flesta. Man kopplar upp dator och telefonen, kommer någon på besök får de också koppla upp sig. De flesta vet inte att man ger bort en öppen lina in på nätet, De kan komma åt allt på ert nätverk. Med dagens teknik kan man sätta upp et gästnätverk som går till samma router men det ligger på ett anat nät. Där borde enheter som inte ska komma åt resurserna på nät liga, telefoner är det första man bör lägga där. Gäster ska definitivt liga där. Om någon utomstående en försäljare kommer och han behöver komma åt nätter för att visa något, låt han koppla in sig via TP kabel om personen måste komma åt någon resurs på företags nätet. Var väldigt restriktiva med vilka maskiner som får komma åt nätter. Varje maskin är en säkerhets risk.

Anslutningar

Externa anslutningar till ert nät är oftast vad hackers använder för att komma åt ett nätverket. Med externa anslutningar öppnar man portar till ert nätverk, de blir en säkerhets risk. Om ni har externa anslutningar så finns det VPN tunnlar man kan sätta upp för att säkra datat mellan ert nät och leverantörens ni köper externa tjänsten från

VPN anslutning

Behöver du åtkomst till ert nät när du är på ett hotell, då kan vi sätta upp en VPN tunnel till ert nät. Ni kan då komma åt ert nät och alt som sitter på det, om du har en server du kör fjärrskrivbord mot, utdelade mappar. ett nas eller skrivare. Detta är ett säkert sätt att koppla upp sig på. Om ni är intresserade av VPN lösning. Skicka ett mail med information om vad ni har för router så vi kan se om den har VPN stöd. De flesta routrar idag har stöd för VPN men det finns en sjö av olika märken med olika protokoll för VPN. 

Pris för sätta upp VPN tunnel 600 kr

Hårddisken kraschar

Har du en trasig dator, då kan vi hjälpa dig att få tillbaka data från disken. I bland händer det att disken blir överhettad då är risken att disken blir oläslig. I de fallen kan jag inte hjälpa er. Om disken är helt förstörd får ni vända er till en specialist 

Datahantering

Hur hanterar vi datat, du tar med dig ett USB mine eller en portabel disk där vi kan läga datat. Om du inte har något media kan ni köpa det av oss. Vi läger aldrig ner data på våra egna maskiner eller tittar på datat. Enda faller vi tittar på datat är om ni säger till oss att öpna en fil för ni behöver informationen

Återställning

Har vi räddar data läger vi tillbaka det på valfritt media ni har lämnar in.

Hårddisken kraschar

Hårddiskar är förbrukningsvara. De består av en mekanism som ständigt roterar med flera tusen varv i minuten – och som förr eller senare slits ut. Frågan är inte om de kommer att gå söner utan när den kommer gå sönder.

De är också känsliga, särskilt när de är igång. En stöt kan göra att ett läshuvud slår i en skiva och åstadkommer en repa som gör disken blir oläslig. Detta gör bärbara datorer och externa hårddiskar extra känsliga. De nya ssd-enheter är mer tåliga och överlever normalt längre än en mekanisk hårddisk, men förr eller senare tar de också slut.

Om ni har råkat ut för detta så kan vi få tillbaka data i de flesta fallen. Vi använder två program, det kan ta upp till 48 timmar att få tillbaka data. det finns inga garanti att man får tillbaka allt data.

Men om hårddisken är helt förstörd, i de fallen kan vi inte hjälpa er, då får ni vända er till en specialist och dom är dyra. Så en bra backup kan vara väl investerade pengar.

Kostnaden för att rädda data är 1000 kr 

Virus och Spyware borttagning

Vi hjälper dig ta bort Virus och Spyware. Idag räcker det att klicka på en länk och man får skit i datorn. Har man ett bra antivirus och ett bra webprotekt så sliper man många problem. Bra program kostar en del, antivirus kostar oftast mellan 30 – 50 kronor i månaden. Samma gäller för webprotekt, mellan 30 – 50 kronor. Det kan vara ett billigt alternativ, för om du får ett elakt virus kan det förstöra din dator och du kan förlora allt data.

Virus

I dag finns det flera tusen virus i molnet, det kan räcka med att du klickar på en länk. Visa virus är omöjliga att få bort, de kan gömma sig i en system fil. Du kör igenom datorn med verktyg och du tror att du har fått bort viruset, efter nästa omstart så dyker det upp igen. Det är därför jag aldrig kan garantera att jag har till 100% fått bort viruset. Därför rekommenderar jag att man ska installera om datorn i stället för kostnaden är de samma. 

Kostnaden för att ta bort virus är 1000 kr 

Spyware

Externa anslutningar till ert nät är oftast vad hackers använder för att komma åt ett nätverket. Med externa anslutningar öppnar man portar till ert nätverk, de blir en säkerhets risk. Om ni har externa anslutningar så finns det VPN tunnlar man kan sätta upp för att säkra datat mellan ert nät och leverantörens ni köper externa tjänsten från

installera

Behöver du åtkomst till ert kontors nät, då kan vi sätta upp en VPN tunnel till ert kontor. Ni kan då komma åt ert nät och alt som sitter på det, om du har en server du kör fjärrskrivbord mot, utdelade mappar. ett nas eller skrivare. Detta är ett säkert sätt att koppla upp sig på. Om ni är intresserade av VPN lösning. Skicka ett mail med information om vad ni har för router så vi kan se om den har VPN stöd. De flesta routrar idag har stöd för VPN men det finns en sjö av olika märken med olika protokoll för VPN.  pris för sätta upp VPN tunnel 600 kr

Hemsida, Ansiktet utåt, vi kan bygga en

Idag är hemsidan viktig för ditt företag, det är de första många av dina kunder tittar på innan du träffar dom. Är den dålig kommer du förlora flera eventuella kunder till dig. Därför är det viktigt att du har en bra hemsida. Kostnaden du läger ner på en bra hemsida kan betala sig mångfalt.

Men kostnaden kan bli stor, en webbyrå i Stockholm kan ta allt från 10 000kr till 100 000kr för en medelstor hemsida 6-15 sidor. Sen kostar webbhotel, ssl certifikat, underhåll, redigering  ligger mellan 5 000kr till 15 000kr i månaden.

Behöver du en Hemsida

Så här går det till, ni kontaktar oss och berättar vad ni vill ha. Vi bokar ett möte med er, där berättar ni mer i detalj hur ni vill att sidan ska innehålla. Det bra om ni har hittat en hemsida på nätter där ni tycker om layouten så ser vi vad ni vill ha. Vi visar lite funktioner och layouter. Efter cirka en vecka får ni ett utkast att titta på, sen blir det en del justeringar, ni berättar vad vi ska ändra på och vi läger till funktioner där vi tycker det är passande, men det är ni som bestämmer hur slut produkten ska se ut. Ni ger oss text till dom olika sidorna och modulerna. Processen fram till en färdig sida tar några veckor. Vi tar fram tekniken och ni förser oss med texter för de olika sidorna. De viktigaste för oss är att ni ska vara nöjda med sidan, där ska ni inte kompromiss. Kostnaden för hemsidan ligger mellan 5 000- 15 000 kr 

Prenumerera på Hemsida

Hos oss kan du prenumerera på en hemsida. Så här går det till, ni kontaktar oss och berättar vad ni vill ha. Vi bokar ett möte med er, där berättar ni mer i detalj hur ni vill att sidan ska innehålla. Det bra om ni har hittat en hemsida på nätter där ni tycker om layouten så ser vi vad ni vill ha. Vi visar lite funktioner och layouter. Efter cirka en vecka får ni ett utkast att titta på, sen blir det en del justeringar, ni berättar vad vi ska ändra på och vi läger till funktioner där vi tycker det är passande, men det är ni som bestämmer hur slut produkten ska se ut. De viktigaste för oss är att ni ska vara nöjda med sidan, där ska ni inte kompromiss. Ni ger oss text till dom olika sidorna och modulerna. Processen fram till en färdig sida tar några veckor. Vi tar fram tekniken och ni förser oss med texter för de olika sidorna. I priset ingår webbhotell med ssl certifikat betyder att det är en säker hemsida (https). Vi ser till att tekniken bakom hemsidan är uppdaterad. Ni får tillgång till en nyhets sida eller blogg där ni själva kan läger upp text och bilder. de statiska sidorna mejlar ni oss när ni vill ändra något, lägga till text eller funktioner, Ni berätta vilken sida som ska redigeras och med vilken text.

Har ni redan en leverantör av webbhotell plats kan vi använda den men det kommer bli en merkostnad, för ni får stå för webbhotell och ssl certifikat. Vi kan flytta domän, webbhotell, e-mail mm, vi håller bra priser, kontakta oss för mer information

kostnaden är mellan 800-1500 kr i månaden. Bindnings tid 18 månader.

Behöver du ett webbhotell

Vi kan erbjuda webbhotell, domän och olika typer av ssl certifikat.

Nätverk & Anslutningar

Vi hjälper dig säkra ditt företags nätverk, och anslutningar ni har externt. Internet leverantör och vad för router de har levererat. För de flesta räcker säkerheten de levererar med routern, men hanterar du känslig information bör du bytta till en riktigt bra router med en riktig brandväg.

Netverk

I dag kör alla företag routrar med wifi. Trådlös anslutning till nätet på kontoret är ett måste för det flesta anställda. Man kopplar upp dator och telefonen, kommer någon på besök får de också koppla upp sig. De flesta vet inte att man ger bort en öppen lina in på ert kontor, De kan komma åt allt på ert nätverk. Med dagens teknik kan man sätta upp et gästnätverk som går till samma router men det ligger på ett anat nät. Där borde enheter som inte ska komma åt företagets nät liga, telefoner är det första man bör lägga där Gäster ska definitivt liga där. Om någon utomstående en försäljare kommer och han behöver komma åt företags nätter för att visa något, låt han koppla in sig via TP kabel om personen måste komma åt någon resurs på företags nätet. Var väldigt restriktiva med vilka maskiner som får komma åt företags nätter. Varje maskin är en säkerhets risk.

Anslutningar

Externa anslutningar till ert nät är oftast vad hackers använder för att komma åt ett nätverket. Med externa anslutningar öppnar man portar till ert nätverk, de blir en säkerhets risk. Om ni har externa anslutningar så finns det VPN tunnlar man kan sätta upp för att säkra datat mellan ert nät och leverantörens ni köper externa tjänsten från

VPN anslutning

Behöver du åtkomst till ert kontors nät, då kan vi sätta upp en VPN tunnel till ert kontor. Ni kan då komma åt ert nät och alt som sitter på det, om du har en server du kör fjärrskrivbord mot, utdelade mappar. ett nas eller skrivare. Detta är ett säkert sätt att koppla upp sig på. Om ni är intresserade av VPN lösning. Skicka ett mail med information om vad ni har för router så vi kan se om den har VPN stöd. De flesta routrar idag har stöd för VPN men det finns en sjö av olika märken med olika protokoll för VPN.  pris för sätta upp VPN tunnel 600 kr

Om du inte hittar svar

Tveka inte att fråga oss

Vi är här för att hjälpa dig

Adress

Uranusvägen 1
761 64 Nortälje

Öppet

Måndag-fredag: 8.00 – 17.00
Lördag-söndag: stängt

Telefon

+46 (0)73 663 70 60